Waarom MedMij?

Steeds meer mensen willen zelf aan de slag met hun gezondheidsgegevens. En er komen steeds meer apps en websites waarmee zij zelf informatie over hun gezondheid bij kunnen houden. Allemaal goede ontwikkelingen voor mensen die meer grip willen op hun gezondheidsgegevens. Maar het overzicht in zo’n online omgeving is niet compleet. Want op hoeveel plekken zijn uw gezondheidsgegevens opgeslagen? In het ziekenhuis, bij uw consultatiebureau, uw gemeente, uw sportschool, uw huisarts en ga zo maar door. MedMij gaat ervoor zorgen dat iedereen die dat wil toegang kan krijgen tot zijn eigen gezondheidsgegevens.

Via MedMij kunnen gezondheidsgegevens straks probleemloos en veilig uitgewisseld worden. Dat kan van een app of website met een MedMij-stempel naar een organisatie met een MedMij-stempel. En weer terug.

Als u dat wil, kunt u straks via MedMij uw gezondheidsgegevens verzamelen en gebruiken binnen door uzelf gekozen apps of websites. Deze apps samen zijn uw persoonlijke gezondheidsomgeving: een omgeving waarin gegevens over uw gezondheid altijd en overal toegankelijk zijn. Ú bepaalt welke gegevens u in uw omgeving wilt zien en of u deze wilt delen met bijvoorbeeld uw zorgverlener. Door MedMij is het een goed ontsloten en veilige digitale plek. Helemaal van u. MedMij zorgt voor grip op uw eigen gezondheidsgegevens.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving geeft u de regie over uw eigen gezondheid en over het delen van gegevens. Het biedt rust, vertrouwen en inzicht doordat een goed beeld ontstaat van hoe uw gezondheid zich ontwikkelt. U bent goed geïnformeerd en kan – als u dat wilt – de informatie delen met uw zorgverlener. Dit helpt professionals bij het bieden van de best passende zorg. Lees op deze website de ervaringen van anderen.

Marije: “Als we zelf een persoonlijke gezondheidsomgeving hebben, kan ik zorgen dat behandelaars de juiste informatie krijgen over de gezondheid van mijn dochtertje Feija. Ik heb bijvoorbeeld lijsten over drinken en plassen bijgehouden. Dat soort dingen zou ik in een online omgeving van Feija kunnen verwerken, net als bijwerkingen van medicijnen. Dat geeft niet alleen ons, maar ook de dokter een completer beeld.

Marije en Feija