Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Kwalificatie DVZA

08 januari 2020

Er blijken wat onduidelijkheden te zijn rondom de kwalificatie van DVZA’s. In dit bericht leggen we je de werkwijze graag nogmaals uit.

Neem je XIS mee

Wanneer je je als DVZA wilt kwalificeren voor een MedMij-label, dan is het de bedoeling dat je met een XIS langs komt. Uiteraard zijn wij verheugd dat vele integrators zich inmiddels aanmelden bij MedMij. Het is in het belang van de patiënt én de doelstelling van MedMij dat data-uitwisseling mogelijk wordt. Daarom wil MedMij, in de beginperiode en in elk geval voor elke DVZA, de data van de patiënt, die zich in de informatiesystemen bevindt ‘zien’. Alleen zo helpen we daadwerkelijk de persoon om regie te krijgen over zijn eigen gegevens.

Waarom vraagt MedMij dit?

Overigens kan een DVZA zonder zorgaanbieder en een getekende verwerkersovereenkomst sowieso niet op de R&A om  uit te kunnen wisselen. Wij vragen dit niet zomaar. We willen juist erg graag DVZA’s mét data ontvangen. Dat is waar we in 2020 onze energie in zullen steken. Dat doen we graag samen met jullie en op de juiste manier.

Heb je over bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met het loket.

Delen