Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Lijst met PGO’s wordt steeds langer

26 april 2018

Onlangs publiceerde de website DigitaleZorgGids een lijst met dertien al bestaande persoonlijke gezondheidsomgevingen. De voorspelling dat er meer PGO’s aan dit overzicht zouden worden toegevoegd, is uitgekomen. Nog geen twee maanden later bestaat de lijst al uit 21 PGO’s.

De persoonlijke gezondheidsomgevingen zijn allemaal nog in ontwikkeling. Ze hebben functionaliteiten als online je medicatieoverzicht bekijken, een e-consult houden of het invoeren van zelfmeetgegevens. De echt uitgebreide PGO’s waarmee de zorggebruiker toegang heeft tot de eigen gezondheidsgegevens en ze van daaruit veilig en vertrouwd kan verzamelen, delen en beheren, komen later dit jaar op de markt.

De door DigitaleZorgGids gepubliceerde PGO’s zijn allemaal met MedMij in gesprek om mogelijk te voldoen aan de kwalificatie-eisen  zoals deze zijn opgesteld in het MedMij Afsprakenstelsel. MedMij praat met meer aanbieders die overwegen een persoonlijke gezondheidsomgeving in de markt te zetten. Vanaf deze zomer is het mogelijk dat PGO’s zich laten toetsen om het MedMij-stempel te krijgen en is zichtbaar wie wel of niet voldoet aan MedMij.

Bekijk hier het PGO-overzicht op DigitaleZorgGids

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste MedMij-nieuws? Volg ons op Twitter (@MedMij) en LinkedIn

Delen