Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

MedMij adopteert Packaging mechanisme voor de MedMij FHIR specificaties

14 maart 2019

MedMij maakt vanaf de publicatie van de nieuwe release ‘MedMij Informatiestandaarden 2019.01’ gebruik van het FHIR Packaging mechanisme voor de distributie van de FHIR conformance resources, zoals profielen, waardelijsten en capability statements. Voor alle resources van release 2018.06 is een package 1.0.0https://simplifier.net/packages/nictiz.fhir.nl.stu3.zib2017/1.0.0 aangemaakt. De nieuwe release is gekoppeld aan package 1.1.x. De exacte versie staat altijd in de betreffende informatiestandaard

Een aantal belangrijke zaken om op te letten bij deze aanpassing:
● Werken met de packages is niet verplicht. Het is nog altijd mogelijk resources op te halen op de ‘oude’ manier. Echter, het is niet eenvoudig om op die manier een consistente set bij elkaar te krijgen. Om die reden die is het verstandig om het package als distributievorm te gebruiken, zelfs als je deze niet direct in jouw ontwikkelomgeving integreert.
● Het FHIR Package mechanisme wordt aangeboden via Simplifier als package server. De functie verkeert daar nog in Bèta en bepaalde zaken staan daarvoor nog op de roadmap.
Het allerbelangrijkste is dat een directe link naar een resource zoals een profiel altijd naar de nieuwste versie van de resource leidt. Vanaf 11 maart jl. is dat dus naar de nieuwe release ‘MedMij Informatiestandaarden 2019.01’. We verwachten dat Simplifier in de nabije toekomst ook package-specifieke weergaven van resources kan aanbieden. Om resources horende bij een specifieke MedMij release te downloaden gebruik je bovenstaande package links te gebruiken.

Delen