Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

MedMij-label voor ICT-leverancier DXC Technology

26 mei 2020

De ICT-leverancier DXC Technology heeft het MedMij-label gehaald. Zij kunnen nu als Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) hun diensten bieden aan zorgaanbieders. Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar daadwerkelijke uitwisseling van gegevens tussen zorgaanbieder en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt.

Tot dusver hebben al 30 PGO’s het MedMij-label gehaald. Maar om gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen moeten niet alleen PGO-leveranciers het MedMij-label hebben, ook de zorgaanbieders moeten hun ICT-systemen (laten) aansluiten op MedMij. Asterisque was vorig jaar de eerste leverancier van ICT-systemen voor zorgaanbieders die zich deelnemer van MedMij mag noemen. Later volgde ook LSP+, Trombx, Ksyos, Zorgdoc en Hinq.

En nu heeft dus ook DXC Technology als achtste DVZA het label gehaald. Hierdoor komen in potentie nog meer gezondheidsgegevens beschikbaar voor patiënten die een PGO gebruiken.

De DVZA (Dienstverlener Zorgaanbieder) is een rol die beschreven is in het MedMij Afsprakenstelsel. Zorgaanbieders werken met dienstverleners in het zorgaanbiedersdomein. Zij zijn de leveranciers van informatiesystemen in een zorginstelling. Dienstverleners die deelnemen aan het afsprakenstelsel én zorgaanbieders met wie deze dienstverleners een overeenkomst hebben, zijn te herkennen aan het MedMij-label.

Delen