Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

MedMij-label voor ICT-leverancier NEXUS

08 december 2020

NEXUS Nederland heeft het MedMij-label gehaald. Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar daadwerkelijke uitwisseling van gegevens tussen zorginstellingen en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt.

De DVZA (Dienstverlener Zorgaanbieder) is een rol die beschreven staat in het MedMij Afsprakenstelsel. Om gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen moeten niet alleen PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgevingen) heb MedMij-label halen, ook de zorgaanbieders moeten hun ICT-systemen (laten) aansluiten op MedMij.

Met het behalen van het MedMij-label kunnen de medische gegevens van patiënten nu ook via de NEXUS-DVZA met PGO’s worden uitgewisseld. Erik Toet, CTO bij NEXUS: ‘Als onderdeel van het VIPP-programma voor de GGZ, en het (nieuwe) VIPP5 programma voor ziekenhuizen, staat uitwisseling met PGO’s hoog op de agenda. Voor beide trajecten zal NEXUS de rol van DVZA verzorgen. Onze DVZA wordt als volledige SAAS en Cloud dienst geleverd waardoor het voor zorginstellingen nog eenvoudiger is om de uitwisseling te faciliteren.’

NEXUS, in Nederland ICT-leverancier bij een 30-tal zorginstellingen, is de twaalfde partij die als dienstverlener zorgaanbieder het label haalt. Asterisque was vorig jaar de eerste DVZA die zich deelnemer van MedMij mocht noemen. Later volgden ook LSP+, Trombx, Ksyos, Zorgdoc, Hinq, DXC Technology, Chipsoft en Open Healthub.

Vorige week traden Enovation en Code24 als tiende en elfde DVZA toe tot het MedMij-stelsel. En nu heeft dus ook NEXUS het MedMij-label behaald. Dat is goed nieuws, want hierdoor komen in potentie nog meer gezondheidsgegevens beschikbaar voor patiënten die een PGO gebruiken.

Er zijn al 31 persoonlijke gezondheidsomgevingen. Bekijk hier het complete overzicht van alle MedMij-deelnemers.

Het MedMij-label
MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo weten patiënten beter wat er speelt en krijgen zorgverleners een completer beeld, waardoor je samen tot de best passende zorg kan komen.

Alle organisaties die aantoonbaar aan de MedMij-spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op websites en apps met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), maar ook bij leveranciers van informatiesystemen in de zorg. De zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen ook het MedMij-label dragen. Het MedMij-label laat zien dat op deze plek veilig en betrouwbaar gezondheidsgegevens uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Delen