Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Meet Up ‘Play IT Safe’: Drie leuke MedMij-sessies

28 maart 2019

Op 25 maart vond voor de zesde keer de Meet Up van het Informatieberaad Zorg plaats. Het thema van deze Meet Up was ‘Play IT Safe’, over informatiebeveiliging in de zorg. Uiteraard was MedMij ook van de partij.

Het Informatieberaad Zorg is een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers in het zorgveld en het Ministerie van VWS. Tijdens de Meet Ups van het IB ontmoeten patiënten, zorgprofessionals, beleidsmakers én leveranciers en inkopers van technische oplossingen voor de zorg elkaar. Op 25 maart stonden vragen centraal als:

– Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging in de zorg?

– Hoe vergroten we ons bewustzijn?

– Welke kansen en risico’s zijn er voor jouw organisatie en voor jezelf?

– En wat kunnen patiënten, zorgprofessionals, beleidsmakers én leveranciers en inkopers van technische oplossingen zelf doen om IT in de zorg veiliger te maken?

 Drie sessies van MedMij

Voor MedMij is veilige uitwisseling de basis, vandaar dat Margo Brands en Johan Hobelman tijdens deze Meet Up namens MedMij uitgebreid uitleg gaven over hoe binnen het MedMij Afsprakenstelsel veilige gegevensuitwisseling is geregeld. Het duo gaf drie keer dezelfde presentatie en alle keren zat de zaal vol met enthousiaste deelnemers. Dat leverde veel interactie en goede vragen op.

Ben jij benieuwd naar de presentatie die MedMij gaf tijdens de Meet up? Bekijk de powerpoint hier: Presentatie Safe IT – meetup VWS – MedMij.

Voor vragen over MedMij kan je contact opnemen met het MedMij-loket: ln.jimdemnull@ofni / 070 317 34 34

Delen