Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Open HealthHub haalt ook als DVZA het MedMij-label

02 oktober 2020

Improve Connect Gateway van de ontwikkelaar Open Healthub is de negende partij die als DVZA (dienstverlener zorgaanbieder) toetreedt tot het MedMij-stelsel. Open Healthub ontwikkelde eerder al de persoonlijke gezondheidsomgeving Improve Mobile app, waarmee het ook het MedMij-label heeft.

De DVZA (Dienstverlener Zorgaanbieder) is een rol die beschreven is in het MedMij Afsprakenstelsel. Om gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen moeten namelijk niet alleen PGO-leveranciers (DVP – Dienstverlener Persoon) het MedMij-label halen, ook de zorgaanbieders moeten hun ICT-systemen (laten) aansluiten op MedMij. Deze laatste rol noemen we een DVZA.

Het MedMij-label
MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo weten patiënten beter wat er speelt en krijgen zorgverleners een completer beeld, waardoor je samen tot de best passende zorg kan komen.

Alle organisaties die aantoonbaar aan de MedMij-spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op websites en apps met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), maar ook bij leveranciers van informatiesystemen in de zorg. De zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen ook het MedMij-label dragen. Het MedMij-label laat zien dat op deze plek veilig en betrouwbaar gezondheidsgegevens uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

Bekijk hier het overzicht van alle MedMij-deelnemers

Delen