Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Pioniers en koplopers opgelet: MedMij biedt hulp met gegevensuitwisseling in gecontroleerde livegang

11 september 2020

Wil jij als één van de eersten gegevens ontsluiten naar een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) volgens het MedMij Afsprakenstelsel? Dan bieden MedMij en PROVES jou de kans om in 2020 deel te nemen aan een gecontroleerde livegang waarbij gezondheidsgegevens uitgewisseld gaan worden tussen een zorgaanbieder en patiënten/cliënten met behulp van een PGO.

We zijn op zoek naar coalities van zorgaanbieders, PGO-leveranciers en leveranciers in de rol van Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) die voor een specifieke groep patiënten/cliënten gegevens willen gaan ontsluiten naar de PGO, conform MedMij. De zorgverleners uit de drie eerdere gecontroleerde livegangen (GLG’s) geven aan dat de aanpak van PROVES-MedMij helpt om breder te kijken dan techniek en juist ook vanuit patiënt en zorgverlener ervaring op te doen. Daarnaast helpt het ook om bij vraagstukken over MedMij gebruik te kunnen maken van expertise binnen PROVES-MedMij.

De geboden ondersteuning bestaat uit financiële ondersteuning voor de inzet van projectleiding en een natura-bijdrage in de vorm van inhoudelijke begeleiding van de projectorganisatie (architectuur en juridisch) en patiënt- en zorgverlenersbijeenkomsten. Hierbij is de coalitie in de lead voor wat betreft de uitvoering, maar biedt PROVES-MedMij ondersteuning bij de realisatie op basis van geleerde best practices.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie: klik dan HIER.

Delen