Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Samen op weg naar gegevensuitwisseling

06 mei 2020

‘’Wanneer gaan we live?’’ Momenteel de meest gestelde vraag vanuit DVP-leveranciers. Een terechte vraag want een aantal PGO’s draagt al sinds vorig jaar met trots het MedMij-label.

We constateren dat DVZA’s en dus vooral de zorgaanbieders, achter blijven op de initiële planningen. De grootste oorzaak hiervan is dat inmiddels alle versnellingsprogramma’s (VIPP-regelingen) zijn vertraagd. Er zijn door VIPP-programma’s onderhandelingen gevoerd over het aantal standaarden, soms wordt er gewacht vanwege organisatorische zaken zoals de TVS bij Logius om de DigiD-aansluitingen goed te laten verlopen en op dit moment is door de corona-uitbraak verdere vertraging ontstaan.

Wat de oorzaken en redenen ook zijn, of het nou wel of geen corona is; de patiënt is hier de dupe van.

Toch hebben we ook goed nieuws. Op dit moment staan er drie DVZA’s op de R&A, Ksyos, LSP+ en TrompBX. Daarachter zitten nu 18 zorgaanbieders. De gecontroleerde livegang van het LSP+ loopt eind mei af en er staan een aantal DVZA’s aan de vooravond om hun label te ontvangen.

DVZA’s: ga vooral door met je toetredingsproces!

Dit is een goed begin, maar nog niet voldoende. MedMij voert op alle niveaus gesprekken om iedereen er van te overtuigen door te gaan met MedMij en wederom te versnellen. We vragen DVZA’s om vooral nu door te gaan met het toetredingsproces als kandidaat-deelnemer. Er is nu voldoende ruimte op de kwalificatie-afdeling dus maak daar gebruik van!

Ook zorgaanbieders kunnen helpen

MedMij wil vooral  zorgaanbieders bewegen om gegevens klaar te zetten. Dit kan door in te schrijven voor een VIPP-regeling, of uit eigen beweging aan te sluiten bij een van de DVZA’s. We geven graag informatie over de mogelijkheden die zorgaanbieders hebben.

Oproep aan onze (kandidaat-)deelnemers

Wij hebben jullie hard nodig! Dus overtuig die zorgaanbieder wanneer je deze spreekt. Om jullie, en uiteindelijk die zorgaanbieder te ondersteunen stelden we een toolkit samen. Wij ondersteunen graag waar nodig. Bij MedMij staat het supportteam klaar en verder neemt het Markt&Klant team van VZVZ MedMij mee in gesprekken met relaties. Daarnaast kunnen  zorgaanbieders die dit willen op dit moment vrijwel direct gebruik maken van een Gecontroleerde Livegang met een van de DVZA’s.

Samen komen we er wél

Neem zelf ook een kijkje in de toolkit, zodat je ook het juiste verhaal en middelen hebt om zorgaanbieders te overtuigen. Het zou toch fijn als je ons alleen nog maar hoeft te vragen: “Met hoeveel organisaties zijn we al live?” Samen komen we er wél.

Dit bericht op MedCom

Delen