Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Terugblik op MedMij Event: Informatie, inspiratie en verbinding

04 december 2018

Het MedMij Event was ook dit jaar weer een groot succes. Zo’n vierhonderd bezoekers kwamen dinsdag 27 november naar het Van der Valk Hotel in Utrecht om zich te laten informeren en inspireren.

Voormalig Tweede Kamerlid (en oud-verpleegkundige) Sabine Uitslag opende de dag met een verhaal uit de tijd waarin ze zelf stage liep in een ziekenhuis. Destijds vond ze al – geheel in lijn met MedMij – dat de patiënt meer regie over de eigen gezondheid moest hebben en dus liet ze patiënten zelf opschrijven hoe ze zich voelden en of er klachten waren. Dit bleek echter geheel tegen de geldende richtlijnen van het ziekenhuis, waarop Uitslag werd gesommeerd dit vooral niet meer te doen.

Na de inspirerende opening van Uitslag gingen de gasten, veelal zorgverleners, ICT-leveranciers en patiënten uiteen om verschillende verdiepende sessies bij te wonen. Voor elke doelgroep wat wils. Ook waren vijf PGO-leveranciers aanwezig om te laten zien wat een persoonlijke gezondheidsomgeving nou eigenlijk is en hoe (gemakkelijk) het werkt.

Aan het einde van middag werd er nog gezellig geborreld. Wat gedurende de dag heel erg opviel was de sfeer van verbinding. Handen werden geschud, visitekaartjes overhandigd en telefoonnummers uitgewisseld. En partijen en mensen bij elkaar brengen, dat was precies de bedoeling van het MedMij Event.

 

Delen