Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Vernieuwde MedMij-game succesvol geïntroduceerd

30 januari 2020

De Grote Grip op je Gezondheidsgegevens Game is vernieuwd. De nieuwe, verbeterde versie van MedMij’s serious game is donderdag 16 januari voor het eerst gespeeld.

Deelnemers van het spel proberen bij zes verschillende zorgverleners hun gezondheidsgegevens te verzamelen. Bij iedere post waar dit lukt, krijg je een stukje van een rebus. Het doel is om de hele rebus op te lossen, maar gaandeweg komen spelers er achter hoe lastig het verzamelen van je gegevens in de praktijk is. De Grote Grip op je Gezondheidsgegevens Game is een zogenoemde serious game, een spel dat niet alleen leuk is, maar ook informatief is en bewustwording creëert.

MedMij introduceerde de eerste versie van De Grote Grip op je Gezondheidsgegevens Game vorige zomer tijdens het Democratiefestival in Nijmegen. Daar bleek het meteen een succes en na de game nog enkele keren te hebben gespeeld, besloot MedMij het spel mooier en digitaler te maken, zodat het nóg toegankelijker wordt om te spelen.

De 2.0-versie van de Grote Grip op je Gezondheidsgegevens Game is inmiddels drie keer gespeeld en uit de enthousiaste reacties van de deelnemers kunnen we opmaken dat de introductie van deze nieuwe versie geslaagd is.

Wil je meer weten over onze serious game of wil je dat MedMij bij jouw organisatie langskomt om het spel te spelen? Neem dan contact met ons op via ln.jimdemnull@sedinotna.m

 

Delen