Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Een persoonlijke gezondheidsomgeving zou mij een hoop werk schelen

Nicolette Haantjes hoorde in 2013 dat ze diabetes type 1 heeft. Hierdoor heeft ze meer structuur in haar leven aan moeten brengen: ze moet nu op vaste tijden eten en ook in de gaten houden dat haar bloedsuikerspiegel op het juiste niveau blijft. Het hebben van twee jonge kinderen maakt het alleen nog maar een grotere uitdaging om die regelmaat te behouden. Nicolette ziet vooral openheid als voordeel van MedMij.

“Op dit moment is het lastig om inzicht te krijgen in je gegevens. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving die voldoet aan MedMij heb je al je gegevens handig op één plaats. Bovendien heb ik in korte tijd wel tien verschillende artsen gehad. Als MedMij er was geweest, dan had ik niet elke keer opnieuw mijn verhaal hoeven vertellen. Verder zou ik het ook fijn vinden als ik de gegevens van mijn bloedsuikerspiegel naar zo’n online omgeving kon sturen. Het zou mij een hoop werk schelen.”

– Nicolette is Expertise Teamlid van Stichting IKONE

Nicolette kijkt vooruit

MedMij komt er aan. En dan komen er persoonlijke gezondheidsomgevingen die voldoen aan MedMij. Met Nicolette hebben we van gedachten gewisseld over het gebruik van zo’n omgeving. Hoe kan deze haar helpen bij het omgaan met haar ziekte? Het personage Javier in dit boekje is gebaseerd op het toekomstbeeld van Nicolette.

Delen
medmij persoonlijke gezondheidsomgeving download boekje

Download dit boekje

Meer weten over persoonlijke gezondheidsomgeving?
Bekijk dan hier de overige boekjes.