Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Met een persoonlijke gezondheidsomgeving kan ik een specialist al voor mijn bezoek informatie sturen

Geert Jan den Hengst heeft MS, een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Hij doet vrijwilligerswerk, heeft veel sociale contacten en kan in zijn Fokuswoning zelfstandig wonen. In zijn Fokuswoning kan hij hulp oproepen als dat nodig is, gemiddeld een paar uur per dag. Geert Jan kijkt uit naar een persoonlijke gezondheidsomgeving die voldoet aan MedMij:

“Af en toe loop ik tegen zaken aan waarbij zo’n omgeving een uitkomst zou zijn. De meeste behandelaars ken ik inmiddels goed en zij zijn goed op de hoogte. Maar omdat mijn geheugen me wel eens in de steek laat, is het handig als de fysiotherapeut het verslag van mijn bezoek aan het ziekenhuis ook kan lezen. Dat zou door de MedMij-standaard kunnen. Bovendien heb ik af en toe last van zenuwpijnen. Ik ben bezig om een overzicht te maken van de momenten waarop deze de kop op steken. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving die voldoet aan MedMij zou ik een specialist al voor mijn bezoek die informatie kunnen sturen. Dat kan helpen bij het bepalen van een geschikte behandeling.”

– Geert Jan is Expertise Teamlid van Stichting IKONE

Geert Jan kijkt vooruit

MedMij komt er aan. En daarna komen er persoonlijke gezondheidsomgevingen die voldoen aan MedMij. Met Geert Jan hebben we van gedachten gewisseld over het gebruik van zo’n omgeving. Hoe kan deze hem helpen bij het omgaan met zijn ziekte? Het personage Caroline in dit boekje is gebaseerd op het toekomstbeeld van Geert Jan.

Delen
medmij persoonlijke gezondheidsomgeving download boekje

Download dit boekje

Meer weten over persoonlijke gezondheidsomgeving?
Bekijk dan hier de overige boekjes.