Meedoen MedMij?

Ben jij straks als eerste MedMij-proof? Meld je nu aan voor de voorinschrijving en ontvang alle onmisbare informatie, zoals een stappenplan en belangrijke data, en begin je voorbereiding nu!

meld je aan

Doe je mee?

MedMij stelt zich tot doel om iedereen die dat wil te laten beschikken over zijn eigen gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) – zoals apps en websites. Hiertoe biedt MedMij een nationaal afsprakenstelsel met zowel technische standaarden als juridische richtlijnen. Deze afspraken moeten een goede toegankelijkheid en veilige data-uitwisseling borgen.

Aan de hand hiervan kunnen persoonlijke gezondheidsomgevingen communiceren met de registratiesystemen van ziekenhuizen, de huisarts, het consultatiebureau, de gemeente, de sportschool en de apotheek. Zo kan iedereen uiteindelijk zijn eigen persoonlijke informatie, die op verschillende plekken bewaard wordt, in één volledig overzicht vergaren, bekijken en beheren. En deze gegevens veilig en vertrouwd delen, waar en wanneer men wil.

MedMij zal niet zelf een persoonlijke gezondheidsomgeving ontwikkelen. Maar wij nodigen je van harte uit om dit te doen. We gaan uit van vrije keuzemogelijkheden voor de eindgebruiker – de patiënt – en verwachten het ontstaan van een gezonde marktwerking als het gaat om bijvoorbeeld functionaliteit, prijs of prestatie.

MedMij ondersteunt, stimuleert en faciliteert deze landelijke ontwikkeling met:

  1. MedMij Informatiestandaarden
  2. MedMij Afsprakenstelsel
  3. MedMij Financiering

ICT-leveranciers die voldoen aan het MedMij Afsprakenstelsel, en dus uitsluitend gegevens uitwisselen volgens de MedMij informatiestandaarden en spelregels, worden deelnemer. Zij mogen het MedMij-logo voeren.

Je kan nu al starten met de voorbereiding op MedMij. Door het invullen van je gegevens op de bovenstaande banner, blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en ben je zo snel als mogelijk ‘MedMij-proof’.

Op 22 maart 2018 heeft MedMij een tweede Helemaal bij MedMij-ontbijt voor leveranciers georganiseerd op locatie Antropia in Driebergen. De presentatie van die ochtend is te bekijken via deze link.

Heb je als ICT-dienstverlener een vraag? Neem dan contact op met Sylvia Veereschild, s.veereschild@medmij.nl

Delen

Meedoen MedMij?

Vul onderstaand formulier in en ontvang alle informatie die je helpt bij het voorbereiden op MedMij.

Bedankt