Doe mee MedMij

Wil je als zorgaanbieder je patiënten graag de mogelijkheid bieden om hun gezondheidsgegevens in hun persoonlijke gezondheidsomgeving te verzamelen?  Sluit dan aan bij MedMij!

Op dit moment is MedMij nog in ontwikkeling. Je kan je echter al wél voorbereiden op aansluiting bij MedMij. Een belangrijk aspect hierbij is om in gesprek te gaan met je ICT-leverancier over deelname aan MedMij. Daarnaast is het van belang om de zorgverleners hierop voor te bereiden en aandacht te besteden aan gestructureerd en begrijpelijk vastleggen van patiëntgegevens. Meer informatie over aansluiten bij MedMij vind je in het stappenplan voor zorgverleners.

Wil je als zorgaanbieder aansluiten bij MedMij of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Arina Burghouts, via a.burghouts@medmij.nl of 06-46119138.

Wil je als ICT-leverancier zorgaanbieders ondersteunen in het ontsluiten van gegevens op ‘de MedMij-manier’? Of zie je kansen om aan zorggebruikers dé optimale persoonlijke gezondheidsomgeving te kunnen aanbieden die geheel voldoet aan MedMij? Wordt dan deelnemer van MedMij!

Leveranciers kunnen starten met het doornemen van het MedMij Afsprakenstelsel zoals te vinden op de speciale pagina over dit onderwerp: MedMij Afsprakenstelsel. Hiermee kan je jouw organisatie voorbereiden op de afspraken, eisen en informatiestandaarden die in het afsprakenstelsel opgenomen zijn.

Vanaf de zomer van 2018 gaat het MedMij-loket open en kunnen leveranciers zich echt gaan aanmelden. Mocht je vragen hebben over deelneme aan MedMij? Neem dan contact op met de leveranciersmanager Sylvia Veereschild, s.veereschild@medmij.nl.

Stappenplan en factsheets
Kickstarts 2017

Starterskit en factsheets

Wil je jouw zorgorganisatie voorbereiden op aansluiting bij MedMij?
Meer informatie over aansluiten bij MedMij vind je in het onderstaande stappenplan voor zorgverleners.

Wil je als zorgaanbieder aansluiten bij MedMij of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Arina Burghouts, via a.burghouts@medmij.nl of 06-46119138.

Hoe sluit ik aan bij MedMij?

Stappenplan voor zorgverleners
Download hier de pdf
(200 kB)

Factsheets

Een aantal MedMij-onderwerpen hebben wij uitgebreider toegelicht in een factsheet. Hieronder vindt u de beschikbare factsheets in pdf-vorm.

FHIR

Factsheet MedMij FHIR
Download hier de pdf
(556 kB)

MedMij algemene informatie

MedMij algemene informatie
Download hier de pdf
(148 kB)

Evaluatie kickstart Groningen

Factsheet kickstart Groningen
Download hier de pdf
(156 kB)

Samenhang standaarden BGZ en Medicatieproces

Identificatie, authenticatie en autorisatie

Privacy en veiligheid

Factsheet Privacy en veiligheid
Download hier de pdf
(580 kB)

Kickstarts 2017

In 2016 en 2017 is MedMij binnen een aantal proefomgevingen getest. Een toelichting op deze omgevingen kan je hieronder teruglezen.

In Rotterdam tekende MedMij een samenwerkovereenkomst met het Havenziekenhuis, Curavista en VANAD Enovation. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland is ook voornemens te participeren in deze praktijktoets. Deze proefomgeving is gericht op het uitwisselen van meetwaarden van deze ziekenhuizen met de persoonlijke gezondheidsomgeving van longpatiënten. Zij kunnen deze zelf aanvullen en delen met andere zorgaanbieders. Lees meer in het artikel ‘MedMij-proef geeft longpatiënt en arts completer beeld’.

In Groningen werkt MedMij samen met Zorgbelang Groningen, Zodos en huisartsengroepspraktijk Hommesplein te Winschoten. Daar koppelen diabetespatiënten hun eigen draadloze weegschalen, bloeddrukmeters en glucosemeters aan hun persoonlijke gezondheidsomgeving. De zelfmeetgegevens worden in de proef uitgewisseld met de huisarts. Door uit te wisselen via MedMij is het straks in Groningen ook mogelijk om vanuit een persoonlijke gezondheidsomgeving met het ziekenhuis te communiceren. Lees meer in het artikel ‘Diabetespatiënten wisselen via MedMij zelfmetingen uit met huisarts en ziekenhuis’.

In Nijmegen start MedMij met de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), Topicus Zorg, RE:PUBLIK en IQ Healthcare een proef waarbij patiënten via een persoonlijke gezondheidsomgeving de samenvatting van hun huisartsendossier kunnen inzien. Patiënten kunnen deze samenvatting direct opvragen vanuit het huisartseninformatiesysteem van 18 huisartsen in Lent, Nijmegen en Oosterhout. Dit wordt mogelijk gemaakt door de persoonlijke gezondheidsomgeving aan te sluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Lees meer in het artikel ‘Patiënten in regio Nijmegen krijgen door MedMij inzage in hun huisartsendossier’.

Meer informatie

Op dit moment worden er geen nieuwe kickstarts gestart.

Wil je meer informatie aan deelname aan MedMij of heb je hulp nodig bij de voorbereiding? Neem dan contact op via info@medmij.nl.