Nieuws

We informeren je graag over de ontwikkelingen rondom MedMij.
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste MedMij-nieuws? Volg ons ook op Twitter (@MedMij) en LinkedIn

Veel aandacht voor MedMij op ICT&health World Conference

15 juni 2018

In navolging op de nationale e-healthweek vindt vrijdag 22 juni het jaarlijks ICT&health World Conference plaats in het World Forum in Den Haag. MedMij is hoofdpartner van dit evenement en is daarom prominent aanwezig, onder andere met een eigen stand en twee presentaties.

meer lezen

Save the date: MedMij evenement op 27 november

12 juni 2018

De exacte inhoud van het programma is nog niet bekend, maar de datum van de jaarlijkse MedMij-bijeenkomst weten we al wel. Dus reserveer dinsdagmiddag 27 november vast in je agenda. We zien je dan graag in het Van der Valk Hotel in Utrecht.

meer lezen

PGO-leveranciers opgelet: Ga met MedMij naar de PGO-markt

01 juni 2018

In navolging op de nationale e-healthweek vindt vrijdag 22 juni het jaarlijks ICT&health World Conference plaats in het World Forum in Den Haag. MedMij is hoofdpartner van dit evenement en organiseert die dag – net als eerder dit jaar – een markt waar leveranciers van persoonlijke gezondheidsomgevingen hun diensten en producten kunnen tonen aan de bezoekers.

meer lezen

Minister legt uit: MedMij is geen EPD

30 mei 2018

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft in een brief aan de Tweede Kamer nog eens duidelijk uitgelegd dat MedMij absoluut niet moet worden verward met het landelijke EPD, dat in 2011 door de Eerste Kamer werd afgewezen.

meer lezen

Vacatures: Lead Architect en Productmanager voor MedMij Afsprakenstelsel

25 mei 2018

Binnenkort is het MedMij Afsprakenstelsel klaar voor het gebruik in de praktijk. Maar dat wil niet zeggen dat het afsprakenstelsel dan klaar en af is. Ook in de beheerfase (het afsprakenstelsel gaat bij VZVZ Servicecentrum in beheer) is onderhoud en ontwikkeling hard nodig. En daarom is VZVZ Servicecentrum op zoek naar een Lead Architect en een Productmanager.

meer lezen

Delen uit het huisartsdossier geschikt gemaakt voor uitwisseling met PGO

22 mei 2018

MedMij heeft gegevens uit het huisartsdossier geschikt gemaakt voor PGO’s. De basis voor deze set van gegevens is de richtlijn ‘Online inzage in het H-EPD door patiënt’ die NHG en Patiëntenfederatie Nederland hebben ontwikkeld. Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op het uitgangspunt van MedMij: ‘Het is raar dat je als patiënt niet bij je gegevens kunt’.

meer lezen

MedMij zet belangrijke stap met oprichting Stichting MedMij

18 mei 2018

Het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgverleners en de persoonlijke gezondheidsomgevingen van zorggebruikers is weer een stuk dichterbij door de oprichting van Stichting MedMij. Deze stichting zal overeenkomsten sluiten met ICT-leveranciers die deelnemer worden aan het Afsprakenstelsel.

meer lezen

PROVES toont aan dat MedMij op goede weg is

17 mei 2018

Medische gegevens ophalen bij je zorgverlener om ze in je eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) te krijgen, werkt dat nou echt? Ja, dit werkt, blijkt uit de eerste bevindingen van PROVES, een programma waarin MedMij in de praktijk wordt getest.

meer lezen

VIDEO: MedMij neemt je mee in de MedMij-architectuur

16 mei 2018

Wil jij door MedMij worden meegenomen in een ‘deep dive’ in de MedMij-architectuur van het afsprakenstelsel release 1.0? Kijk dan vooral de onderstaande video. In iets meer dan een uur tijd vertelt onze architect Paul Oude Luttighuis je werkelijk alles over de ‘UC (use case) ‘Verzamelen’.

meer lezen