Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

MedMij nieuws

We informeren je graag over de ontwikkelingen rondom MedMij.
Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste MedMij-nieuws? Volg ons ook op Twitter (@MedMij) en LinkedIn

Patiënten: Medicatie-overzicht moet in PGO

17 juli 2018

Een goed en actueel medicatie-overzicht mag absoluut niet ontbreken in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), blijkt uit kwalitatief onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland [link naar rapport]. Ook het online beheren van afspraken, herhaalrecepten aanvragen en het aanvragen van een e-consult scoren hoog.

meer lezen

 MedMij maakt weg vrij voor kandidaat-deelnemerschap

16 juli 2018

Leveranciers van persoonlijke gezondheidsomgevingen kunnen vanaf nu kandidaat-deelnemer van MedMij worden. Dit een belangrijke stap richting daadwerkelijke deelname en de veilige en gestandaardiseerde uitwisseling van gezondheidsgegevens van en naar PGO’s is hiermee weer een stuk dichterbij.

meer lezen

MedMij levert conceptversie van afsprakenstelsel 1.1 op

16 juli 2018

MedMij heeft een nieuwe versie van het afsprakenstelsel opgeleverd. Het gaat om de conceptversie van afsprakenstelsel 1.1. Hiermee kunnen leveranciers van persoonlijke gezondheidsomgevingen zich oriënteren op het kandidaat-deelnemerschap.

meer lezen

Vragen over MedMij? Bel of mail het MedMij-loket

16 juli 2018

Nu de ontwikkelingen van MedMij zich in rap tempo opvolgen, is het ook belangrijk dat leveranciers, stakeholders en andere geïnteresseerden ergens terechtkunnen met al hun vragen over MedMij. En die plek is er nu, want het MedMij-loket is geopend.

meer lezen

Subsidieregeling impulsfinanciering PGO-leveranciers gepubliceerd

12 juli 2018

MedMij is blij dat de subsidieregeling impulsfincanciering PGO-leveranciers 2018-2021 gepubliceerd is op de Staatscourant. Aanstaande maandag (16 juli) komen wij met uitgebreide informatie hoe PGO-leveranciers zich kunnen laten toetsen om kandidaat-deelnemer van MedMij te worden.

meer lezen

ChipSoft doet mee aan praktijkproef MedMij

09 juli 2018

ChipSoft, de EPD-leverancier met het grootste marktaandeel in Nederland, doet samen met de Reinier Haga Groep mee aan het landelijke testprogramma PROVES. Daarin wordt beproefd hoe persoonlijke, medische gegevens die nu nog in ziekenhuissystemen geregistreerd staan, straks veilig en betrouwbaar volgens de MedMij-spelregels bij de patiënt in zijn persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) komen.

meer lezen

Fase 2: Consultatieronde specificaties voor het maken van afspraken in de agenda

05 juli 2018

Vanaf 5 juli 2018 staan de specificaties voor het maken van afspraken in openbare consultatie. Op onze consultatiepagina op vind je een overzicht met daarin de links naar de bijbehorende specificaties.

meer lezen

Bounty Hunt: Ontwikkel bouwstenen voor MedMij en pak het prijzengeld

05 juli 2018

Om gezondheidsinformatie veilig uit te wisselen moeten zowel de systemen van huisarts, fysiotherapeut, ziekenhuis of gemeente als een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voldoen aan de spelregels van MedMij. Jij kan ons daarbij helpen en wij gaan jou daarvoor belonen!

meer lezen

Interview in iBestuur magazine: Baas in eigen patiëntendossier

03 juli 2018

In de nieuwe editie van iBestuur magazine staat een groot verhaal over MedMij en PGO’s. Daarin k0mt onder andere Mark Elstgeest, programmanager van MedMij, aan het woord.

meer lezen