Maak een keuze:
Zorggebruiker Zorgaanbieder Leverancier

Persoonlijke gezondheidsomgevingen

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden en waarmee je actief aan de slag kan gaan met je gezondheid. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Op deze manier houd je grip op je gezondheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen. En deze gegevens blijven je hele leven beschikbaar.

Tot nu toe waren gezondheidsgegevens niet altijd makkelijk in te zien. In een PGO kan je ze eenvoudig verzamelen, beheren en delen. Daarnaast kan je zelf ook gegevens toevoegen. Er zijn nu al diverse van dit soort apps en websites, al ze werken nog niet allemaal op dezelfde manier. Daarom ontwikkelde MedMij spelregels waaraan PGO’s en de zorginformatiesystemen van zorgaanbieders moeten voldoen. Zo zorgen we ervoor dat de uitwisseling van gezondheidsgegevens veilig is en dat alle systemen met elkaar spreken in dezelfde taal.

Benieuwd hoe een PGO eruit zou kunnen zien?
Er zijn inmiddels tientallen PGO’s met het MedMij-label. Benieuwd hoe het ophalen van je gezondheidsgegevens met zo’n PGO werkt? 

> Bekijk dan hier de demo-PGO  (lees voorafgaand de disclaimer). 

Welke PGO’s er al?

Hier vind je het actuele overzicht van PGO’s die voldoen aan de strenge MedMij-voorwaarden en het MedMij-label mogen gebruiken. We publiceren wekelijks een nieuw overzicht.

Er zullen nog meer PGO’s met een MedMij-label volgen. Diverse ICT-leveranciers van gezondheidsomgevingen zijn op dit moment kandidaat-deelnemer. Als zij het hele toetsingsproces succesvol doorlopen, mogen zij zich ook MedMij-deelnemer noemen en mogen zij onderstaand MedMij-label gebruiken.

Het MedMij-label zegt niets over hoe nuttig of handig de functies van een app of website zijn en of deze passen bij jouw situatie en behoefte. Dat bepaal je zelf.