PGO

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving en welke zijn er?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een digitaal hulpmiddel, bijvoorbeeld een website of app, dat levenslang te gebruiken is, waarmee je toegang hebt tot je eigen gezondheidsgegevens en deze kunt verzamelen, beheren en delen. Hiermee houd je grip op je gezondsheidsdata, van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen.

Tot nu toe waren deze gegevens niet altijd makkelijk in te zien. In een persoonlijke gezondheidsomgeving kan je ze eenvoudig verzamelen, beheren en delen. Daarnaast kan je gegevens toevoegen die je zelf hebt gemeten. Er zijn nu al diverse van dit soort apps en websites, maar ze werken nog niet allemaal op dezelfde manier.

Persoonlijke gezondheidsomgevingen met een MedMij-label zijn veilig en betrouwbaar. Dat betekent dat jouw gezondheidsgegevens probleemloos en veilig uitgewisseld kunnen worden van een website of app met een MedMij-label naar een zorgorganisatie met een MedMij-label. En weer terug.
Maar welke persoonlijke gezondheidsomgevingen zijn er nu?

Op dit moment zijn er nog geen persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) die een MedMij-label hebben. Sinds deze zomer hebben verschillende aanbieders van persoonlijke gezondheidsomgevingen zich bij MedMij aangemeld en zijn nu kandidaat-deelnemer. Na het succesvol doorlopen van het gehele toetsingsproces, kan een aanbieder zich deelnemer van MedMij noemen. 

Voor een actueel overzicht van de al bestaande persoonlijke gezondheidsomgevingen verwijzen we je graag naar de Digitale ZorgGids van Patiëntenfederatie Nederland.

Let op: deze PGO’s hebben nog geen MedMij-label en zijn (nog) geen deelnemer van MedMij.