Meer grip op uw eigen gezondheidsgegevens

Steeds meer mensen willen inzicht in hun gezondheid. En er komen steeds meer apps en websites waarmee men zelf informatie over de gezondheid kan bijhouden. Dat is goed nieuws voor iedereen die meer grip wil op zijn gezondheid. Gezondheidsgegevens zijn vaak op meerdere plekken opgeslagen. Denk aan ziekenhuizen, de huisarts, het consultatiebureau, de gemeente, de sportschool, de apotheek, en ga zo maar door. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen. En om deze zelf veilig te kunnen delen.

Stel dat u zelf al uw gezondheidsgegevens op één plek zou kunnen inzien en beheren. In een duidelijk overzicht. Zodat veranderingen in uw gezondheid beter zichtbaar worden. En de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Dat geeft rust en regie. Als u en uw behandelaar goed geïnformeerd zijn, kunt u samen tot de best passende zorg komen.

Delen

Een persoonlijke gezondheidsomgeving zou mij een hoop werk schelen

Met een persoonlijke gezondheidsomgeving kan ik een specialist al voor mijn bezoek informatie sturen

Zonder persoonlijke gezondheidsomgeving raak je informatie kwijt

Wat is MedMij?

Om gezondheidsinformatie veilig uit te wisselen moeten de systemen van gezondheidsomgevingen en die van zorgorganisaties voldoen aan de spelregels van MedMij. Ook het uitwisselen van gegevens zelf moet aan allerlei spelregels voldoen. Zo zorgt MedMij er voor dat gezondheidsdata uit verschillende bronnen op eenzelfde, maar ook veilige en vertrouwde manier bijeen gebracht kan worden. Dat is belangrijk, want het gaat tenslotte om persoonlijke medische informatie.

meer lezen